piatok 18. februára 2011

Škoda oživuje projekt malého kupé Joyster

Podľa britských novinárov má Škoda Joyster zelenú. Vedenie mladoboleslavskej automobilky síce kupé pred časom odpískal, ale podľa nových informácií atraktívna škodovka dostala druhú šancu a dočkáme sa jej do konca roka.

Škoda prvýkrát prezentovala štúdiu Joyster na autosalóne v Paríži pred piatimi rokmi. Pozitívne prijatý koncept ale uložila k ľadu. Teraz prišiel britský magazín Auto Express s prekvapivou správou, že škodovka na Joyster usilovne pracuje a do predaja by sa malo kupé dostať ešte do konca tohto roka.

Oproti konceptu sériový joyster dozná niekoľko zmien. Podľa britského magazínu bude predok auta podobný faceliftované octavii s veľkými svetlami. Pôvodný koncept naproti tomu ukázal štýl, akým sa prezentuje neskôr predstavený superb. Na zadnej časti trojdverovej škodovky sa objaví priebežný pás zadných svetiel tak, ako ho už mala štúdie z roku 2006.

Kupé bude postavené na platforme VW Golf. V rámci koncernu joyster doplní scirocco, s ktorým bude mladoboleslavskej kupé zdieľať pohonnej jednotky. Pod kapotou Joyster sa tak objaví preplňované benzínové motory 1,4 alebo turbodiesely s objemom dva litre.

Vrcholné prevedenie RS by potom malo dostať zážihový preplňovaný dvojliter. Táto verzia by mala zrýchliť z nuly na stovku za šesť sekúnd a dosahovať maximálnu rýchlosť 250 km / h. Vedľa šesťstupňového manuálu bude montovaná aj dvojspojková sedemstupňová prevodovka DSG.



Click here for Top Secret Car Secret

Ak je pravda všetko, čo Briti píšu, rozrastie sa ponuka Škody na sedem modelových radov. Šiestu modelovou radou bude miniautomobil postavený na báze konceptu VW Up!, Ktorý by mala Škoda predstaviť na jeseň. V dohľadnej dobe sa tiež dočkáme nového modelu označovaného A-Entry, ktorý sa zaradí medzi Fabia a Octavia.

1 komentár:

  1. Už dlouho jezdím se škodovkou. Je skvělá. Má vše co potřebuji. I kamarádi si ji vychvalují. Má skvělý interiér a je i cenově přijatelná. Minulý týden se mi však stala nehoda. Jedno auto do mě ze strany narazilo. Musel jsem tedy hned vyhledat pomoc. Po domluvě jsem si objendal originální díly Škoda a jsem maximálně spokojen.

    OdpovedaťOdstrániť