štvrtok 24. februára 2011

Lamborghini Gallardo LP560-4 Bicolore

Lamborghini predstavilo na autosalóne v Katare Gallardo LP560-4 bicolor, ktoré je určené pre európske a ázijské trhy. Pre Spojené štáty bude táto edícia dostupná iba so slabším motorom (s výkonom 405 kW) a pohonom zadných kolies, v takzvanej verzii LP550-2. Tá sa bez prídomku Valentino Balboni predáva od polovice minulého roka.

Gallardo LP560-4 bicolor sa opticky podobá Gallardu SE, limitovanej 250kusové edície z roku 2005. Oproti nemu má však bicolor čierno lakovanú nielen strechu, ale aj A a C stĺpiky, kryt motora a zadný prítlačný spojler.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Rýchlejšie Lamborghini Gallardo: SE znamená Special Edition

Podľa Lamborghini zdôrazňuje dvojfarebná karosérie ostré a dynamické tvary Gallarda LP560-4. S čiernou časťou karosérie bude kontrastovať jedna z piatich ponúkaných farieb - žltá Giallo Midas, oranžová Arancio Borealis, šedá Grigio Telesto, biela Bianco Monocerus, alebo modrá Blu Caelum.

Celok karosérie doplní patnáctipaprsková hliníkové kolesá Skorpius, ktoré sú vyvedené v titánovej sivej.

Interiér je čalúnený čiernou kožou s kontrastným prešívaním podľa odtieňa karosérie.

V základnej výbave bicolor nechýba hydraulické zdvíhanie prednej nápravy a kryt motora z tvrdeného skla. Tieto prvky sú v sériovom Gallardu LP560-4 za príplatok.

Gallardo LP560-4 bicolor poháňa desaťvalcový motor s výkonom 412 kW (560 koní) a vrcholom krútiaceho momentu 540 Nm. Automobil vďaka tomu zrýchli z 0-100 km / h za 3,7 sa jede až 325 km / h. Lamborghini nezverejnilo, koľko bude vozidlo stáť, ani koľko exemplárov tejto edície chce vyrobiť.

Gallardo LP560-4 bicolor predlžuje životný cyklus súčasnej generácie baby lamba, ktoré je na trhu už od roku 2003. Nástupca Gallarda sa podľa zahraničných zdrojov dočkáme už budúci rok.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára