piatok 18. februára 2011

Renault v Ženeve predstaví koncept Captur

Renault na ženevskom autosalóne predstaví koncept dvojdverového crossoveru, ktorý vzdialene pripomína Nissan Juke. Vzhľadom k tomu, že obe automobilky spolupracujú v rámci aliancie, je možné, že aj francúzska automobilka bude mať svoje malé auto na pomedzí kupé, hatchbacku a SUV.
Renault Capture je typická štúdia, ktorá má upútať pozornosť verejnosti. Pozitívny ohlas zvyčajne zvyšuje šance na sériovú výrobu, ktorá však nebude mať niektoré excentrické prvky, ako napríklad 22palcový (!) kolesá, či nahor výklopné dvere. 4223 mm dlhý, 1586 mm vysoký koncept je poháňaný možno prekvapivo dvakrát preplňovanú dieselovú tisícšesťstovka s výkonom 160 koní a krútiacim momentom 380 Nm.
Automobil, vážiace iba 1300 kilogramov, podľa výrobcu zvládne zrýchliť na "stovku" za 8 sekúnd a jede až 210 km / h. Trojdverový Capture nemožno jednoducho zaradiť do automobilových kategórií, podobne ako Nissan Juke je to kríženec medzi SUV, hatchbackom a kupé. Vo svetovej premiére sa nový Renault Capture predstaví v marci na ženevskom autosalóne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára