utorok 15. februára 2011

Mercedes Benz odhalil novú triedu C kupé

Na autosalóne v Ženeve predvedie Mercedes-Benz triedu C vo verzii kupé. Do predaja by sa mala dostať v júni. Nový model dizajnovo vychádza z faceliftované verzie triedy C, na výber bude z piatich motorov. Ceny zatiaľ neboli zverejnené.

Verzia kupé, ako už napovedá jej názov, vychádza po technickej aj dizajnovej stránke z nedávno faceliftované triedy C. Na prvý pohľad sa vzhľad verziou kupé a sedan príliš nelíšia, predná maska aj zadná časť sú v podstate totožné. Rozdiel u kupé je samozrejme vo väčších dverách, rozšírenejších bokoch a prudko sa zvažujúcej streche.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Mercedes-Benz potvrdil päticu motorov, pričom dva sú vznetové. Základom je benzínová osmnáctistovka s výkonom buď 150, alebo 204 koní; najsilnejším zážihovým motorom bude 3,5 V6 - výkon 306 koní a 370 Nm umožňuje zrýchliť z 0-96 km / h za 5,9 sekundy. Dieselové agregáty zahŕňajú dva štvorvalce s výkonmi 170 ka 204 koní.

V ponuke bude šesťstupňová manuálna prevodovka alebo Sedemstupňová automat. Predaj by mal začať v júni, ceny zatiaľ nemecká automobilka nezverejnila. Medzi hlavné konkurentmi bude patriť Audi A5 alebo BMW radu 3 coupé. Svetová premiéra nového Mercedesu-Benz triedy C Coupé prebehne začiatkom marca na ženevskom autosalóne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára