streda 16. februára 2011

BMW novinky v Ženeve

Mníchovská automobilka predstaví na marcovom autosalóne v Ženeve koncept roadsteru, úspornú verziu radu 3 kombi a elektrické auto založené na sedanu radu 1. Všetky tri novinky BMW ukáže vo svetovej premiére.
BMW vo svetovej premiére uvedie koncepčné roadster BMW Vision ConnectedDrive. Podľa bavorskej automobilky je cieľom naznačiť "prepojenie automobilu s okolitým svetom a jeho infraštruktúrou". Žiadne ďalšie informácie o použitej technike alebo použitom pohonu automobilka nezverejnila.

Druhou premiérou je model s kostrbatým a zbytočne dlhým názvom 320d EfficientDynamics Edition Touring. BMW túto verziu sa dvojlitrovým štvorvalcom ponúkalo skôr len pre sedan. Upravená "trojka" má vo verzii kombi spotrebu 4,3 litra nafty na sto kilometrov.

A konečne treťou svetovou premiérou je model ActiveE. Ide o prvé elektrické BMW; automobilka plánuje sériovú verziu elektrického vozidla na rok 2013. Automobil postavený na základe BMW radu 1 Coupé s elektromotorom s výkonom 120 kW, respektíve 163 koní bude po celom svete skúšať tisíc vybraných vodičov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára