utorok 29. marca 2011

Volvo rastie, naberá 1000 zamestnancov

Švédska automobilka Volvo, vlastnená čínskou firmou Geely, plánuje prijať 1200 nových zamestnancov a rozšíriť kapacitu svojich závodov v Európe. Spolieha na silnú celosvetovú dopyt po jej produktoch, ako informovala agentúra Reuters.

Generálny riaditeľ Volva Stefan Jacoby očakáva, že automobilka v tomto roku predá podstatne viac vozidiel v porovnaní s vlaňajškom. V súvislosti s tým plánuje prijať nových zamestnancov predovšetkým vo Švédsku av Belgicku.

"Investujeme do našej budúcnosti," povedal Jacoby. "To znamená, že musíme tvrdo pracovať, aby sme boli z hľadiska nákladov aj naďalej konkurencieschopní ... Naše autá sa predávajú veľmi dobre po celom svete," dodal.

Jacoby uviedol, že Volvo investuje do zvýšenia kapacity vo svojich závodoch v Európe, pretože dopyt po jeho autách rastie ako v Spojených štátoch, tak v Európe iv Číne. Veľký záujem je o jeho športový model XC60.
Investície do budúcnosti

"V súčasnosti je však veľmi ťažké robiť správne predpovede ohľadom vývoja na trhu s automobilmi," pripomenul Jacoby. Švédska automobilka uviedla, že plánuje investovať až 11 miliárd dolárov (skoro 192 miliárd korún) v priebehu nasledujúcich piatich rokov do vývoja nových produktov a zariadení .

Geely, ktorá spadá do Geely Automobile Holdings, prevzala Volvo od amerického koncernu Ford v lete 2010.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára