utorok 22. marca 2011

Singer 911: Moderná technika v retro kabáte

Kalifornská firma Singer Vehicle Design ponúka Porsche 911 s dizajnom á la 70. leta, ale s modernou technikou pod kapotou. Retrospektívne je aj vnútro vozidla. Cena kompletne reštaurovaného vozidla vyjde v prepočte na zhruba 3,6 milióna korún.

Kalifornská firma najprv vezme Porsche s dátumom výroby do roku 1994, kompletne ho odstrojí a potom pridá nový motor a všetky ďalšie časti. Vzhľad vozidla priamo odkazuje na staré automobily Porsche z konca 70. a začiatku 80. rokov.

Karoséria je úplne nová a okrem klasického plechu využíva pre niektoré časti aj karbónové vlákna. Predná maska ​​má klasické dva okrúhle svetlomety, vzadu zase nechýba veľký "kačací chvost".

Motor - 3,8 litrový šesťvalec typu boxer môže byť naladený na výkon 300, 360 alebo 425 koní. Najvýkonnejšia verzia dovedie zrýchliť na stovku za 3,9 sekundy a jede až 274 km / h.

Špeciálneho naladenie sa dočkal aj výfuk. Brzdy sú prevzaté z modelového radu 993. Sedemnásťpalcové kované kolesá pripomínajú disky Fuchs zo začiatku sedemdesiatych rokov.

Veľmi citlivé je i stvárnenie interiéru, ktorý doslova dýcha atmosférou sedemdesiatych rokov - volant, prístroje, športové sedadlá Recaro.

Kalifornská firma Singer Vehicle Design si za nádherný retro model Singer 911 účtuje zhruba €150 000. Môžete si však rozkázať vyšší výkon či individuálne úpravy, ktoré cenu automobilu ešte zdvihnú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára