streda 30. marca 2011

Do pneuservisu sa objednajte na budúci týždeň

Zima už kalendárne skončila a aj napriek mrazivým teplotám v skorých ranných hodinách dosahujú teploty cez deň k 15 stupňom Celzia. Veľa motoristov v týchto dňoch rieši problém: prezuť pneumatiky už teraz, alebo ešte počkať?

Prezutie zo zimných pneumatík na letné sa odporúča v čase, keď priemerná denná teplota vzduchu stúpne na 7 stupňov Celzia. Problém nastáva, ak je - podobne ako v týchto dňoch - skoro ráno teplota vzduchu na nule (alebo ľahko pod ňou) a cez deň stúpa k pätnástich stupňov. V takú chvíľu je lepšie s prezutím počkať až do doby, kedy teplota bude aj v noci aspoň sedem stupňov.

Podľa informácií meteorológov by o tomto víkende mala teplota stúpnuť až na dvadsať stupňov. Stať sa môže čokoľvek, však výraznejšie ochladenie je už značne nepravdepodobné. Budúci týždeň je teda vhodný k návšteve pneuservisu. A pokiaľ nejazdíte skoro ráno alebo neskoro večer alebo v noci (keď sú nízke teploty), prezuť môžete už teraz.

Letné pneumatiky majú tvrdšie zmes ako zimné. Odporúča sa, aby vzorka mal aspoň 4 mm. Pneuservisy majú teraz zatiaľ zvyčajne voľno, v nasledujúcich dňoch sa ale dá očakávať značný nápor zákazníkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára