pondelok 14. marca 2011

Mercedes Benz Brabus 800 Widestar

Nemecký úpravca Brabus priviezol do Ženevy upravený Mercedes-Benz triedy G s výkonom 800 koní.

Návštevníci tohtoročného ženevského autosalónu videli niekoľko nových Brabus. Vedľa vyladeného Mercedesu-Benz SLS AMG s dvojicou turbodúchadiel si tu svoju oficiálnu premiéru odbil aj Brabus 800 Widestar, čo je Mercedes-Benz triedy G, vybavený dvanásťvalcom s dvojitým preplňovaním.

Dvanásťvalcový jednotka s dvoma turbodúchadlami je pôvodom z Mercedesu S600, jej objem ale vzrástol z 5.513 cm3, na 6.233 cm3. Nielen vďaka tejto zmene vzrástol výkon na 588 kW (800 koní) v 5500 min-1, maximálny krútiaci moment je síce 1.420 Nm, dostupný od 2.100 min-1, vo vozidle je však elektronicky obmedzený na hodnotu 1.100 Nm.



Vyladené SUV s pohonom všetkých kolies a zosilnenou päťstupňovou prevodovkou je schopné akcelerovať z 0-100 km / h za 4 s, rýchlosť je obmedzená na 240 km / h. Bez obmedzovača by Brabus 800 Widestar zvládal až 270 km / h.

Väčší zdvihový objem motora zariadila nová kľuková hriadeľ s dlhším zdvihom, väčšie piesty a valce. Hlava valcov je doplnená novými vačkovými hriadeľmi. Upravené bolo aj sania, turbodúchadla a štyri medzichladiča. Výfukové potrubie, zakončené štyrmi chrómovými koncovkami, je nerezové.

Zavesenie, vyvíjané v spolupráci s firmou Bilstein, je možné pomocou funkcie Ride Control nastaviť v dvoch módoch - športovým a komfortným. Systém však sleduje aktuálnej jazdnej dianie a pri ostrejšej štýlu riadenia sa tlmiče automaticky prepnú do športového režimu. Brzdy majú vpredu šesť piestikov a priemer kotúčov 380 mm, vzadu štyri piestiky a priemer kotúčov 345 mm.

Ako je u tuningových spoločností zvykom, silnejší motor je v Brabusu 800 Widestar doplnený upraveným vzhľadom. Vďaka novo tvarovaným nárazníkom je dvanásťvalcový SUV o 12 cm širšia, diódy u blatníkov osvetľujú pri nastupovaní dverové priestor, diódy v prednom nárazníku sú určené pre denné svietenie.

Kolesá môžu byť 20-palcové, prípadne až 23-palcový. Brabus odporúča predovšetkým ráfiky Platinum Edition, prezentované na vyladenom SLS AMG, pre triedu G však ponúka rozmer 305/35. Pre vnútorné dekoráciu Brabus ponúka napríklad drevené obloženie v štýle jácht, kožené čalúnenie Mastik či alcantary.

Pre Brabus to nie je prvá úprava Mercedesu-Benz triedy G. Brabus G V12 S poháňal dvojito preplňovaný dvanásťvalec s výkonom 700 koní (515 kW), čo sú podobné parametre ako má v Ženeve tiež predstavené Lamborghini Aventador LP700-4.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára