štvrtok 3. marca 2011

Svetové premiéry automobilov v Ženeve

Ženevský autosalón, to nie je len prehliadka automobilov, ale aj veľká show. Modelky, hudba, chýba len ohňostroj, ktorý našťastie v hale možný nie je. Prestíž mu však dodávajú predovšetkým novinky. A tých je v Ženeve veľa.

Nové kupé Aston Martin Virage.Ve svetovej premiére sa ukázal nový Aston Martin Virage. Pod kapotou má totiž dvanásťvalcový šesťlitrový motor, ktorý dáva výkon 490 koní. Z nuly na stovku akceleruje za 4,9 sekundy a maximálnou rýchlosťou atakuje třísetkilometrovou hranicu (299 km / h). Kupé vyzerá dobre, svoju ostrosť neskrýva ani tvarom.

Alfa Romeo vo svetovej premiére ukázala svoj koncept nazvaný 4C GTA. Malé kupé s matným povrchom karbónové a hliníkové karosérie by chcel výrobca vypustiť na trh už v budúcom roku. O pohon by sa mal postarať motor o výkone 250 koní, čo z malého auta robí športové náradie. Na to si ale záujemcovia počkajú, zatiaľ sa museli zmieriť s peknou černoškou za volantom.

Elektromobil Artega SA Coupé.Ženevský autosalón však nie sú iba veľké a renomované automobilky či dizajnová štúdia typu Pininfarina. Aj tí menší výrobcovia sa chcú hriať vo svetle svetových reflektorov a pozornosť na seba strhávajú nekonvenčnými produkty. Tak treba nemecká firma Artega sa pochválila svojím poňatím elektromobilu, ktorý ženú dopredu dva elektromotory, ktoré sú umiestnené vzadu a dávajú výkon 280 kW/380 koní. Na lítium-iónové batérie v SE Coupé je údajný dojazd 200 km, akceleráciu z pokoja na 100 km / h udáva výrobca 4,3 sekundy a maximálnu rýchlosť 250 km / h.

Fornasar vyzerá, ako keď sa chystá na výlet na Měsíc.Italská spoločnosť Fornasar, ktorá sa presadzuje skôr luxusnými autami, zase mala na stánku voz, ktorý pripomínal skôr vozidlo na iné planéty. Napokon aj názov tomu zodpovedal - Astrobionix. Monštre s pohonom všetkých kolies dáva silu osemvalcový motor s objemom 7 litrov a výkonom 600 koní. Že si poradí aj náročnejším terénom, dokladá údaj, ktorému sa ani nechce veriť. Brodivosť má 90 centimetrov! To už skoro vie plávať. Na ceste sa dokáže pohybovať rýchlosťou 280 km / h. No, nekúpte to ...

Mercedes triedy C mal v Ženeve svetovú premiéru.Na predaj už je ale iný automobil, ktorý v Ženeve zažil svetový debut: kupé Mercedes triedy C. Dieselový model 220 CDI BlueEFFICIENCY s motorom 2,1 litra a výkonom 170 k bude stáť vo Švajčiarsku 52 900 frankov. Priemernú spotrebu hlási 4,4 litra nafty na stovku kilometrov a emisie CO2 117 g / km.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára