utorok 10. februára 2015

Jaguar a Land Rover sa objavia v novej bondovke Spectre


Vedľa Aston Martinu si v novom filme s Jamesom Bondom zahrajú aj vozidlá značiek Jaguar a Land Rover, ktoré práve oficiálne potvrdili ich účasť.

Začiatkom minulého decembra sa najprv objavil Aston Martin DB10, ktorý vznikol špeciálne pre účely nakrúcania snímky Spectre. Len s malým oneskorením dorazili prvé neoficiálne správy o voze hlavného protivníka Jamesa Bonda, ktoré teraz spoločnosť Jaguar Land Rover potvrdzuje a dopĺňa o informácie o ďalších dvoch špeciáloch pre novú bondovku.

V automobilovej naháňačke ulicami Ríma sa vedľa už spomínaného Aston Martinu predstaví Jaguar C-X75, ktorý bude britskú automobilkou dodaný pre potreby natáčania v niekoľkých exemplároch. Za vznikom tohto konceptu presláveného použitím turbín stojí spolupráca Jaguaru so spoločnosťou Williams Advanced Engineering v Oxfordshire v Anglicku.

V scénach natočených v Rakúsku sa objaví dvojica vozidiel Land Rover. Prvým z nich sa stane Range Rover Sport SVR, ktorý patrí so schopnosťou akcelerovať z 0 na 96 km / h za 4,5 sa elektronicky obmedzenou maximálnou rýchlosťou na 260 km / hk najrýchlejším a najvýkonnejším zástupcom svojej značky.


Druhým pre natáčanie Spectre pripraveným Land Roverom je Defender s prezývkou Big Foot, upozorňujúce na jeho extrémnej obutie v podobe 37palcových pneumatík pre zdolanie veľmi extrémneho terénu. Vylepšené bolo aj odpruženie a ochrana podvozku. Všetky úpravy tohto Defendra má na svedomí oddelenie JLR Special Operations.

Jaguar, poťažmo sesterská značka Land Rover, má mnohoročné skúsenosti s filmami o agentovi Jej Veličenstva. V poslednom Skyfall si zahral Jaguar XJ alebo Land Rover Defender, v snímke Dnes neumieraj sa potom ťažko vyzbrojený Jaguar XKR predstavil v naháňačke s Aston Martinom Vanquish.

V pripravovanom snímke Spectre dostane James Bond záhadnú správu z minulosti, ktorá ho privedie k odhaleniu zlovestnej organizácie. Kým sa M musí brániť politickému tlaku, aby udržal tajnú službu nažive. James Bond postupne odhaľuje rozsiahly podvod a hroznú pravdu o tom, kto v skutočnosti stojí za projektom Spectre.

Režisérom novej bondovky je Sam Mendes, ktorý má na svojom konte aj predchádzajúce Skyfall z roku 2012. Pod scenárom sú podpísaní John Logan, Neal Purvis a Robert Wade. Produkcia je v rukách Michaela G. Wilsona a Barbary Broccoli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára