nedeľa 5. júna 2011

Škoda Fabia prišla o strechu

Na kultový zraz priaznivcov skratky GTI v posledných rokoch pravidelne jazdí aj Škoda. Tento rok prekvapila štvordverovým Speedsterom.

Už tridsiaty raz láka na začiatok júna priaznivcov tuningu z celej Európy tohtoročné GTI stretnutie v meste Reifnitz na brehu jazera Wörthersee. Škoda tu ukáže dizajnovú štúdiu Fabia RS 2000, pripravenú špeciálne pre toto jubilejné stretnutie. Chýbať nemôže súťažné vozidlo Fabia Super 2000, sériová Fabia RS a akčné verzie Fabia Monte Carlo. Popri aktuálnych novinkách ponúkne Škoda bohatý zábavný program.

Špeciálne pre GTI stretnutia bola vyvinutá dizajnová štúdia Fabia RS 2000. Dizajnéri v Boleslavi vytvorili z úspešného súťažného vozidla Fabia Super 2000 svojbytný roadster s nízkymi oknami a štyrmi dverami.

Na základe širokého špeciálu zo stajne Škoda Motorsport vznikla otvorená Fabia RS 2000 s priestorom pre štvoricu cestujúcich, z ktorých každý nájde dostatok miesta pre sedenie i nastupovanie. Nízka línia okien ohraničujúca priestor pre posádku vpredu a na bokoch zaisťuje nielen skvelý výhľad, ale aj pocit spolupatričnosti s okolitou krajinou.

Vyhraj Superšport podľa vlastného výberu


Priaznivcom motoršportu sa predstaví Fabia Super 2000, ktorá v minuloročnej súťažnej sezóne dominovala svetovému šampionátu séria IRC (Intercontinental Rally Challenge). U Wörthersee prezentuje Škoda aktuálne víťazný voz rakúskeho jazdca Raimund Baumschlagera, ktorý s ním získal desiatykrát titul rakúskeho majstra rely. Baumschlager bude fanúšikom na stánku Škody osobne k dispozícii počas dneška.

Na stánku Škody o rozlohe 600 m2 sa budú okrem vystavených automobilov pripravené pre návštevníkov aj ďalšie aktivity. Na svoje si prídu najmä priaznivci motoršportu, ktorí sa budú môcť zviezť na simulátore rallye, zakúsiť pocit voľného pádu, alebo si zasúťažiť s diaľkovo ovládanými modelmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára