nedeľa 24. apríla 2011

Nový Jaguar XF sa predstavil v New Yorku

Modernizovaný Jaguar XF sa predstavil na svetovom autosalóne v New Yorku. Jeho podoba sa po dizajnových úpravách viac priblížila vlajkovej lodi XJ.

Došlo k úpravám mriežky chladiča, kapoty a predných blatníkov. Svetlomety teraz využívajú bi-xenón HID technológiu. Vďaka nim sú znateľne kompaktnejšie. Naviac sú vybavené LED diódami pre denné svietenie.

Jaguar XF 2011

Tiež zadné svetlá bola kompletne modernizovaná a zasahujú teraz až ku stredu batožinového priestoru. Vo svojej novej podobe plne využívajú LED diódy pre brzdové, pozičné a smerové svetlá.

Vyhraj Jaguar


Všetkým vylepšením modelu XF ovšem vládnu turbodieselový motor AJ-i4D s objemom 2,2 litrov. Menšiu spotrebu zabezpečujú piesty s nízkym trením a vodou chladeným turbodúchadlom. Naviac je motor u všetkých modelov dodatočne odhlučnený a využíva CFD pre uhladenie vzduchu prúdiaceho okolo motora.

Motor má výkon 190 hp a maximálny krútiaci moment dosahuje 450 Nm. Zrýchlenie 0 -100 km / h trvá 8,5 sekundy a maximálna rýchlosť je 225 km / h. Aj s týmito parametrami však motor dosahuje v kombinovanom cykle noriem EÚ spotreby 5,4 l/100 km, čo z neho robí doteraz najúspornejší automobil Jaguar.

Motor dopĺňa najnovšie osemstupňová automatická prevodovka ZF. Zaradenie rýchlosti prebehne počas 200 milisekúnd.

Svoju premiéru má spolu s dieselovým motorom s objemom 2,2 litra aj nový inteligentný systém Stop / Start spoločnosti Jaguar. Systém automaticky vypína motor do 300 milisekúnd po zastavení vozidla, čím zvyšuje úspornosť vozidla o päť percent a znižuje emisie CO2 o sedem percent.

Tiež interiér prešiel komplexnou modernizáciou. Novinkou je napríklad o ovládač Jaguar Drive Selektor, ktorý sa vysúva zo stredového stĺpika, či vetracie otvory, ktoré sa natočí do otvorenej pozície pri stlačení štartovacieho tlačidla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára